Na twee dagen met heel veel hockey, zon, zeskamp, feest, capoeira en gezelligheid is er vanmiddag een einde gekomen aan de 2017 editie van “Chill in Brazil”. Voordat iedereen huiswaarts keerde sprak Chillmaster en aanvoerder van het vrijwilligersteam Henk Schoonhoven de spelers, coaches en begeleiders toe. Aan de meiden van Scoop MC1 werd de holy grail van het toernooi uitgereikt: de “Chill Trofee” of “Brazil bokaal” (de naam was niet niet helemaal duidelijk).

Scoop MC1 met de holy grail van het toernooi: de Chill Trofee

Scoop MC1 met de holy grail van het toernooi: de Chill Trofee

Ook werden de winnaars van het het hockeytoernooi bekend gemaakt. Kampioen bij de jongens werd het eigen JC1 team van de Arnhemsche. Zij lieten EHV JC1 uit Enschede en Den Bosch JC3 achter zich. De aanvoerder verklapte dat de winnende tactiek bestond uit goed samenspelen en vooral niet slapen. Deze verrassende aanpak leverde hen de eerst plaats op, een fraaie medaille en een teamkrat van sponsot Empaso Teamkrat.

Winnaar AHC Velp JC1 van het "Chill in Brazil 2017" jongens hockeytoernooi

Winnaar AHC Velp JC1 van het “Chill in Brazil 2017” jongens hockeytoernooi

In het meisjestoernooi was het spannend tot het allerlaatste moment. In de laatste wedstrijd van het toernooi werd MC1 van AHC verslagen door het C1 team van hockeyclub Hattem dat daarmee de eerste prijs, en daarmee ook een teamkratĀ  in de wacht sleepte. Ook hier bleek zo goed als niet slapen een belangrijke succesfactor. Scoop MC1 werd tweede en als derde eindigde AHC MC1. Een aantal dames van dat team was al vrij vroeg naar bed gegaan (rond half twee) en dat had de zaak natuurlijk geen goed gedaan.

de MC1 meiden van Hattem gaan er met de eerste prijs vandoor