Nee, beste Chill in Brazil gangers … dit is niet ons nieuwe logo. En het betekent ook niet dat we Europees gaan met Chill. Maar we willen het even met jullie hebben over privacy en de nieuwe regels die daarvoor gelden in Europa, en .. de gevolgen die deze regels hebben voor onze hockeyclub en daarmee ook voor het hockeytoernooi Chill in Brazil 2018.

De privacy wetgeving heeft voornamelijk betrekking op de manier waarop wij als vereniging omgaan met persoonsgegevens maar ook met bijvoorbeeld foto- en videomateriaal opgenomen tijdens hockeytoernooien georganiseerd door AHC. De op de AHC website gepubliceerde privacyverklaring geeft weer hoe AHC met privacy en privacy-gevoelige gegevens omgaat.

Het is belangrijk dat deelnemers van Chill in Brazil akkoord gaan met de deze verklaring. Waarom belangrijk? Omdat de nieuwe Europese regelgeving dit eist. We hebben vandaag een mail gestuurd naar alle coaches  van deelnemende teams aan “Chill in Brazil 2018” over dit onderwerp met de vraag deze informatie te delen met alle deelnemers en begeleiders van het desbetreffende team. De volledige tekst van deze mail lees je hieronder:

 

Beste teamcoach,

Fijn dat we jou en je team op 30 juni en 1 juli 2018 mogen verwelkomen op “Chill in Brazil 2018”, hét chillste hockeytoernooi voor de C-jeugd bij AHC te Velp.

Graag informeren wij jou en jouw teamleden hierbij over de gevolgen van de inwerkingtreding van de nieuwe privacyregels op 25 mei 2018.

Nieuwe privacyregels

In verband met de nieuwe privacywetgeving dienen de deelnemers van Chill in Brazil” akkoord te gaan met de Privacyverklaring van AHC. Hierin is onder meer bepaald dat tijdens het toernooi regelmatig foto’s en video’s worden genomen van acties en sfeerbeelden waarop de deelnemers van Chill in Brazil” staan afgebeeld. Deze beelden kunnen op de website en/of app en/of sociale netwerken van Chill in Brazil” of AHC verschijnen. Indien hiertegen bezwaren bestaan dan verzoeken wij je om dit via info@ahcvelp.nl kenbaar te maken. Betreffende beeldmateriaal zal dan worden verwijderd. Deze opt-out mogelijkheid betreft geen algemene actiebeelden of sfeerbeelden waarop een deelnemer van het toernooi niet centraal herkenbaar is afgebeeld of indien duidelijk voor de foto of video is geposeerd. Door deel te nemen aan Chill in Brazil gaan jij en je teamleden en de overige begeleiders van jouw team akkoord met deze Privacyverklaring.

Wij verzoeken je vriendelijk om de spelers/speelsters en begeleiders van je team op de hoogte te stellen van dit bericht. Voor vragen kan je ons mailen op chillinbrazil@gmail.com of bellen: +31 26 363 57 16. Tot binnenkort. We hebben er ontzettend veel zin in!

Namens het organisatieteam “Chill in Brazil 2018”

Wouter Schotman